orfan roman

 

Begoña este casieriţă într-o benzinărie şi David grădinar în Alcorcón. Cei doi îl au în grijă pe băiat de 3 ani şi au fost impresionaţi de drama prin care a trecut. Acum băieţelul de 13 ani a primit o lovitură dură chiar din partea sportului pe care îl iubeşte atât de mult şi care l-a ajutat să treacă peste traumele suferite în copilăria petrecută la orfelinatul din Bistriţa.

 

E.O. a fost abandonat de mama sa când avea doar două luni, nu îşi cunoaşte părinţii biologici şi nu are nici măcar o poză cu cea care l-a adus pe lume. În aceste condiţii este greu să facă rost de semnătura părinţilor cerută de regulamentul FIFA pentru înscrierea la o echipă de club.

 

Băiatul este pasionat de fotbal încă de când era la orfelinat, iar familia adoptivă din Spania l-a înscris la o şcoală de fotbal din Alcorcón, Peña Madridista 3.000 Goles. Antrenorul l-a remarcat şi spune că are un viitor strălucit în fotbal. Aşa că a încercat să îl înscrie la o echipă de club pentru a face sport de performanţă, dar s-a lovit de refuzul FIFA.

 

Practic, articolul 19.2 din Regulamentul FIFA referitor la Statutul şi Transferul Jucătorilor face imposibilă înscrierea băiatului la o echipă de fotbal. El trebuie să aducă un document semnat de ambii părinţi biologici, copie după paşapoartele acestora şi după certificatul de naştere, document pe care nu îl au nici măcar părinţii adoptivi.

 

citeste mai multe pe: stiridiaspora.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *