O grenadă de mână de tipul RGD5 a fost aruncată în balconul casei guvernatorului în exercițiu al Băncii Naționale a Republicii Moldova, Dorin Drăguțanu, în noaptea de duminică spre luni când acesta și membrii familiei sale se aflau în casă, relatează luni portalul Unimedia, citat de Agerpres.

În urma deflagrației, produse în jurul orei locale 03:00, s-au spart toate geamurile casei, dar nimeni dintre cei aflați în clădire nu a avut de suferit, a anunțat pe pagina sa de Facebook bloggerul Veaceslav Balacci.

Informația a fost confirmată pentru Unimedia de către șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc. Un grup de lucru, format din procurori și polițiști, investighează în prezent cazul. Procuratura Generală de la Chișinău a deschis un dosar penal în acest caz.

Una dintre versiunile luate în calcul de poliție este că la originea atacului ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a preluat în ultimul timp ‘în mod abuziv controlul asupra unor companii și bănci’. În urma controalelor demarate de Drăguțanu, inclusiv un audit internațional la băncile acestuia, s-ar fi descoperit o serie de nereguli grave și scheme de spălare de bani, mai scrie bloggerul Veaceslav Balacci.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, și-a dat demisia la 21 septembrie 2015 pe fondul scandalului legat de deturnarea celor circa 1 miliard de dolari din sistemul bancar al republicii. Acesta i-a criticat pe politicieni, acuzându-i de implicare în afacerile Băncii Naționale. Conform legii, timp de trei luni, Dorin Drăguțanu asigură interimatul funcției, până la numirea unui nou guvernator de către parlament, conform Moldova.org.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *