Oroare la San Leo di Montione, la intrare în oraşul Arezzo: în 31 ianuarie, în jurul orei 19, un microcar a lovit o mamă şi pe fiica acesteia, ucigându-le. La volanul microcarului era un român beat.

Letizia Fiachini, fetiţa în vârstă de zece ani, a murit la scurt timp după accident, în ciuda tentativelor disperate de salvare ale medicilor şi infirmierilor, care au încercat să o reanimeze aproape 50 de minute. Mama sa, Barbara Marzanna Stepien, de 51 de ani, de origine poloneză, a murit la sosirea la spitalul San Donato, când urma să fie urcată în elicopterul medical Pegaso pentru a fi transferată la un centru specializat.

Au fost accidentate de un microcar, maşină cu capacitate mică fără număr de înmatriculare condusă de un român, Alexe Dănuţ, de 40 de ani, care se urcase beat la volan. Bărbatul a fost arestat. Este acuzat de omor din culpă multiplu agravat. Rata sa de alcoolemie era de patru ori mai mare decât nivelul permis.

După impact, românul a rămas blocat în maşină, iar din casele din jur au ieşit zeci de persoane. Puţin a lipsit ca românul să nu fie linşat. A fost momentul cel mai greu. Bărbatul a fost scos de pompieri din maşină şi luat de forţele de ordine în mijlocul urletelor şi protestelor oamenilor.

Alexe Dănuţ, arestat

Au urmat scene dramatice. La faţa locului a venit şi tatăl fetiţei, Luca Fiacchini. Când s-au întrerupt tentativele de reanimare s-a aruncat către corpul fiicei, la acel moment acoperit de un cearceaf. Şi deşi mulţi au încercat să-l oprească, a reuşit să ridice acel cearceaf pentru a încerca să o tragă sus pe micuţă. “Este fetiţa mea” a urlat cu toată durerea din acele momente. Apoi s-a prăbuşit: a avut o stare de rău şi a fost dus şi el la spital. În stare de şoc şi o femeie paramedic: profesionistă, cu mare experienţă însă nu a rezistat în faţa durerii acelei tragedii.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *