O italiancă a fost condamnată pentru că pretindea mită de la îngrijitoarele românce. Stefania Atti, la acea vreme funcționară la Biroul de Muncă al Provinciei la Monfalcone, a fost găsită vinovată pentru instigare la dare de mită și calomnie, scrie Il Piccolo di Trieste.

Doi ani și 2 luni de detenție pentru infracțiunea de instigare la dare de mită, 1 an și 4 luni de detenție pentru calomnie, interzicerea unor drepturi civile 2 ani și 2 luni, despăgubirea daunelor către cele trei părți civile de stabilit în proces civil (se cer 10.000 de euro pentru fiecare) și plata cheltuielilor de judecată.

Astfel a decis pe 21 ianuarie Tribunalul din Gorizia, după o oră și jumătate de cameră de consiliu, privind procesul unei organizații care storcea îngrijitoare în care a fost inculpată Stefania Atti.Fostei funcționare de la Oficiul de Muncă al Provinciei, Ghișeu Îngrijitoare, din Monfalcone, i s-au adus două acuzații. Primul cap de acuzare se referea la abuz de putere, însă procurorul a propus judecătorilor să schimbe încadrarea în infracțiunea de instigare la dare de mită.

S-a precizat la proces că Stefania Atti nu întruchipa figura de oficial public, ci de însărcinat serviciu public. A doua acuzare se referea la infracțiunea de calomnie împotriva a trei (părțile civile) dintre cele circa douăzeci de îngrijitoare române, cărora Stefania Atti le-ar fi cerut și de la care a obținut bani pentru a le găsi de lucru în zona Monfalcone.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *