Unul dintre cei mai cunoscuţi video-bloggeri sau vloggeri din Franţa este român. Cyprien Iov s-a născut în Franţa din părinţi români care au emigrat în această ţară. Canalul de pe Youtube al acestuia are peste 8,5 milioane de abonaţi.

Cyprien Iov este un tânăr francez născut la Nisa, în 1989, din părinţi români. În domeniul în care activează este cunoscut sub pseudeonimele ”Cyprien” şi ”MonsieurDream”. În 2007, la vârsta de 18 ani, a postat primul său video pe internet pe un blog, urmat de altele cu puternice accente de comedie.

Popularitatea acestuia a crescut impresionant după ce a intrat pe canalul youtube graţie calităţilor de animator, comediant şi umorist, ajungând în prezent la peste 8,5 milioane de abonaţi şi mai mult de un miliard de vizualizări pe canalul său de youtube. Mesajele sale se adresează în special adolescenţilor. Cyprien Iov a lucrat şi ca animator în televiziune, dar succesul cel mai mare şi care l-a consacrat este în video-blogging.

În ianuarie 2015 a realizat primul său film de scurt metraj, denumit Technophobe, care s-a situat pe locul patru între cele mai vizualizate videoclipuri ale anului pe youtube în Franţa cu 16,6 milioane de vizualizări. În 2013 a creat propria sa linie de îmbrăcăminte denumită ”Narmol”. În general, Cyprien publică unul sau maxim două videoclipuri pe lună. A ajuns la ora actuală printre cele mai influente personalităţi din Franţa.

În octombrie 2014, Cyprien a făcut un clip despre cum e să fii român în Franţa şi a adunat peste cinci milioane de afişări într-o săptămână. În prezent, videoclipul respectiv are 15,3 milioane de vizualizări şi aproape 30.000 de comentarii, multe din partea unor români care îl acuză ca denigrează România.

În videoclip, tânărul spune că nu ştie limba română, dar cunoaşte câteva înjurături, relatează, cu umor, problemele pe care le-a avut şi le are în continuare din cauza numelui, a confuziilor dintre români şi romi dar şi asocierea sa cu piesa ”Dragostea din tei”. ”Românii sunt consideraţi hoţi pentru că oamenii confundă romii cu românii, dar nu e acelaşi lucru”, spune acesta, la un moment dat.

sursa: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *