La mii de kilometri de România, tocmai în Dublin o echipă de fotbal rezistă de mai bine de 15 ani. Aceasta a fost pusă pe picioare de un bistriţean mutat în Irlanda în 1996 şi poartă numele ţinuturilor natale, „Transylvania”.

După povestea de viaţă a lui Dan Galben Frim, un bistriţean de 58 de ani din comuna Feldru, se poate scrie cu uşurinţă un roman. Imediat după Revoluţie, pe când avea doar 30 de ani, şi-a luat lumea în cap şi a mers în Germania, bazându-se pe faptul că cunoştea destul de bine limba germană, mama sa fiind săsoaică.

A petrecut 5 ani în Germania, după care a ajuns, în 1995, tocmai în New York. Un an mai târziu a părăsit însă America, nereuşind să se acomodeze cu stilul de viaţă. Ajunge în Anglia, unde petrece doar trei luni de zile, asta pentru că nu reuşea să îşi găsească o slujbă.

Acolo însă întâlneşte un irlandez, care îi propune să îşi încerce norocul în Dublin. Cu spiritul de aventură în sânge, bistriţeanul nu stă pe gânduri şi se mută în 1996 în Dublin, acolo unde îl găsim şi astăzi.

Dan Galben Frim este căsătorit, are 4 copii şi lucrează din anul 2000 la compania de transport public din Dublin, fiind şofer de autobuz.

Mutat la aproape 4000 de kilometri de Feldrul natal, Dan Galben Frim nu îşi abandonează marea pasiunea: fotbalul. Această pasiune l-a urmărit oriunde a trăit: în Bistriţa a jucat fotbal la echipele locale, iar în Germania a urmărit „balonul” preţ de 5 ani.

citeste mai multe pe: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *