Cetățeanul român George Simion are din nou interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, informează vineri Platforma Unionistă Acțiunea 2012, al cărei președinte este Simion, într-un comunicat transmis AGERPRES.

După ce președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012 i-a fost încălcat dreptul la libera circulație în 2015, când autoritățile de la Chișinău i-au impus interdicție din luna mai până în luna septembrie, situația se repetă și sub noua guvernare Filip, scrie sursa citată.

“Trebuia ca la ora 12:00 să ajung la Chișinău, la Teleradio Moldova, să înmânez premiile pentru concursul ‘Ars adolescentina’. În vamă am aflat că am o nouă interdicție de intrare în Republica Moldova, pusă pe 6 ianuarie. Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităților din România și Republica Moldova să se sesizeze în acest caz și să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Interdicția impusă de autoritățile de la Chișinău cetățeanului român George Simion, expulzat pe 13 mai 2015 din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, a fost ridicată pe 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău. Instanța a decis cu acea ocazie că nu există motive pentru ca George Simion să fie declarat persona non-grata.

 

sursa: agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *