Florina Chiar este o tânără de 26 de ani din Teleorman cu o abilitate ieşită din comun în rândul fetelor: jonglează ireproşabil cu mingea şi a câştigat cinci medalii pentru România la ultimul campionat european de fotbal-tenis. Pe deasupra, este şi marea speranţă a României la fotbal feminin.

Florina Chiar este o tânără de 26 de ani care iubeşte sportul şi fotbalul de când se ştie. Spre deosebire de multe fete cu pasiuni similare, Florina s-a încăpăţânat să meargă mai departe de joaca din faţa blocului cu balonul rotund şi de terenul de fotbal desenat cu creta pe asfalt. Astăzi se poate lăuda chiar că este multiplă campioană europeană la fotbal-tenis (n.r. – tenis cu piciorul) şi marea speranţă din lotul naţional de fotbal feminin al României.

Drumul ei către succes este o poveste despre ambiţie şi pasiune. „De mică mi-am dorit să joc fotbal. Cu fotbal-tenis am început la 15 ani, înainte făcusem judo de performanţă“, mărturiseşte Florina. De altfel, în 2002, când avea doar 12 ani, Florina a devenit campioană naţională la judo.

A ajuns să practice fotbal-tenis de performanţă dintr-o întâmplare. „Eu făceam judo de performanţă şi, înaintea antrenamentului, jucam tenis cu mingea pe saltea. Antrenorul de acolo m-a văzut, a luat legătura cu domnul profesor de la fotbal-tenis şi aşa am început totul“, îşi aminteşte tânăra, care este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  din Bucureşti.

Îşi aminteşte prima impresie lăsată de practicarea tenisului cu piciorul într-o sală de antrenament: „Nu mi s-a părut deloc uşor. Prima dată când am ajuns în sală, mi s-a părut chiar foarte greu. Eu eram învăţată să joc tenis de cartier, cu terenul desenat pe asfalt. Mi s-a părut foarte greu. Nu ştiam nici regulile jocului foarte bine şi trei-patru luni n-am mai dat pe la antrenamente. Apoi, am fost la o competiţie între licee şi am prins gustul“, rememorează Florina.

citeste mai multe pe: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *