În 2013, Elon Musk ne-a dat un nou mijloc de transport la care să visăm. Doi ani mai târziu, doi români erau decişi să ajungă în finala competiţiei Hyperloop. Acum e oficial: au ajuns!

„Eu lucram la lucrarea de licenţă şi am găsit planul lui Elon Musk din 2013. În acela, nu mai lung decât un articol ştiinţific, el a trasat nişte direcţii pentru Hyperloop, dar nu era planul perfect.

Alţi specialişti i-au reproşat că sunt greşite calculele. De aici şi competiţia, să vină oameni cu idei noi, cu moduri noi de a rezolva probleme“, explică Sorin Vasile cum a descoperit proiectul Hyperloop şi, implicit, competiţia. Împreună cu Denis Tudor s-a înscris în această întrecere, iar amândoi au ajuns în Statele Unite ale Americii spre finalul lunii ianuarie.

Înainte de povestea lor, este însă povestea lui Elon Musk. Ar putea fi numit pe bună dreptate geniu, dar mai degrabă pare un geniu nebun. A făcut o avere prin PayPal, serviciul care a convins oamenii să transfere bani online. Au venit anii 2000 şi planurile sale au crescut parcă exponenţial de la an la an, unele mai fezabile, altele pur şi simplu nebuneşti.

Acum, SpaceX reprezintă viziunea lui în turism spaţial şi explorare spaţială, Tesla Motors ne arată că maşinile electrice pot fi şi de lux, şi puternice, vrea să ajungă pe Marte şi s-o transforme în a doua Terra, iar Hyperloop ar putea fi cel mai rapid mijloc de transport din lume, dacă va fi vreodată construit. Sorin Vasile.

 

citeste mai multe pe: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *