Românii reprezintă în prezent cea mai numeroasă comunitate de imigranți în Italia. Odată ajunși acolo, mulți întâmpină probleme de adaptare, care duc la diverse afecțiuni fizice sau psihice.

Ioana Marin, psiholog și psihoterapeut care lucrează în Italia, și-a propus să afle starea de sănătate a românilor din această țară.

Psihologul român a afirmat, într-un interviu acordat Ziare.com, că de multe ori nu prima generație este cea mai afectată de diverse probleme, ci copiii imigranților, care sunt mai înclinați să facă abuz de substanțe.

Unul dintre scopurile studiului este să ajute personalul medical italian să fie cât mai bine pregătit pentru primirea pacienților români.

„Românii reprezintă în momentul de față cea mai numeroasă comunitate de imigranți în Italia. Este vorba de peste un milion de persoane. Această creștere s-a tradus și într-un număr mai mare de pacienți români în spitalele publice și particulare italiene. Este important să înțelegem ce se întâmplă, care sunt problemele mai des întâlnite și cum ne putem pregăti mai bine să îi ajutăm”, a spus Ioana Marin.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *