14 februarie, 6.30pm

Chiar de Ziua Sfântului Valentin, la prestigiosul Kings Place, haideți să ne pierdem împreună în amețitoarele octave ale iubirii prin câteva dintre cele mai emoționante partituri ale tradiției muzicale romantice, în interpretarea unora dintre cei mai remarcabili muzicieni români ai momentului!

Violonistul Horia Văcărescu (foto), un obișnuit al celor mai cunoscute scene camerale din Londra, Anton Niculescu, fost prim-violoncelist al Operei La Scala din Milano, Andrei Licareţ, unul dintre copiii-minune ai pianului, și faimosul violist Vladimir Mendelssohn  se pregătesc pentru o seară memorabilă, în programul cărei figurează compoziții de Schubert, Brahms și Mahler. În cea de-a doua parte a concertului, celor patru muzicieni li se alătură și cunoscutul contrabasist Stacey Watton, pentru a putea ataca în formulă completă unul dintre cele mai populare cvintetele din istoria muzicii, „Păstrăvul” lui Schubert.

Concertul face parte din prestigioasa serie pe care London Chamber Music Society o organizează la Kings Place şi este realizat în parteneriat cu ICR Londra.

Horia Văcărescu va cânta pe o vioară Vincenzo Ruggeri, construită la Cremona în 1720 şi pusă la dispoziţie prin amabilitatea Dorothy Croft Trust for Young Musicians.

Program:

  • Gustav Mahler – Cvartetul pentru pian, mişcarea în Do minor
  • Johannes Brahms – Cvartetul pentru pian in Do minor, Op. 60
  • Franz Schubert – Cvintetul pentru pian şi coarde, „Păstrăvul”, D. 667

Cu o abilitate naturală şi un sunet rafinat, violonistul Horia Văcărescu s-a impus ca unul dintre muzicienii de elită ai generației sale. Descris ca un „mare talent” în presa britanică, în prezent el se bucură de o carieră internațională de succes ca solist și muzician de cameră. Născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni, Horia Văcărescu a început studiul viorii la vârsta de trei ani. La 6 ani și-a făcut prima apariţie în public, iar la 15 ani a debutat pe scena muzicii simfonice. Absolvent al Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Colegiului Regal de Muzică din Londra, Horia Văcărescu i-a avut ca profesori pe Paul Ratz, Eugen Sârbu şi Levon Chilingirian. Angajamentele profesionale l-au purtat pe trei continente, din Europa până în SUA și Orientul Îndepărtat, şi a participat la festivaluri de muzică în Marea Britanie, Franța, Germania, Grecia, Elveția şi România.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *