Paula Mitrache, sunteţi unica româncă invitată ca “ospite d’onore” la Festivalul de Muzică Sanremo, ediţia din 2004. Ce impresii ne puteţi împărtăşi?

«Sanremo este un festival care are o importanţă excepţională în viaţa unui artist. Chiar şi acum, când vă răspund la întrebări, sunt emoţionată; e adevărat, am fost prima româncă Oaspete de Onoare Internaţional, dar sper ca după mine să urmeze şi alţi artişti. Anul acesta avem o prezentatoare româncă!

Pentru mine Sanremo a însemnat o responsabilitate imensă pe umerii şi în sufletul meu, deoarece mi-am imaginat că fiecare mişcare o făceam cu şi pentru ţara mea, eram foarte emoţionată înainte de a intra pe scenă, aproape pierdută dar în acelaşi timp, simţeam puterea şi curajul pe care mi le dădu-se cu câteva minute mai înainte atât tatăl meu, pentru că mama murise cu o lună în urmă, cât şi familia, dar cel mai mult doamna Aurora Andronache, realizatoarea de televiziune care eu, sincer, îi datorez totul în formarea mea ca artist.

Am lucrat cu mari artişti şi profesionişti dar dânsa ocupă un loc special în sufletul meu. Aveam o rochie Enrico Coveri Sanremo este un templu al muzicii, un spaţiu mic cam cât e cinema-ul de pe Lipscani, care îţi poate dărui măreţia lumii, acest spaţiu incredibil de mic al Teatrului Ariston. Faptul că am cântat la Sanremo a fost ca un dar primit de la Dumnezeu.»

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *