Din toamnă, şase elevi români vor merge la prestigioasă universitate britanică. Performanţele elevilor noştri i-au impresionat atât de tare pe englezi încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul, relatează postul tv digi24. Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România.

Dintre cei care vor începe cursurile în această toamnă sunt și Ioana Vasile de 19 ani care a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Coleg cu Ioana va fi Gabriel Ineluş, care a absolvit Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov. Şi Ciprian Știrbu din Bacău, Colegiul Naţional Gheorge Vrânceanu, a fost admis la Oxford.

GAF-MPLS-PAD

Pentru tinerii care vor păși pragul renumitei universități, există și un sprijin moral românesc oferit de Societatea Culturală Româna de la  Oxford care își propune să ofere un punct de întâlnire pentru români, indiferent de cetățenia lor actuală, precum și celor interesați de cultura română. Scopul societății este acela de a  promova interesele studenților români de la Universitatea din Oxford, de a promova o mai bună înțelegere a culturii din România și Republica Moldova și pentru a promova relații mai bune între comunitatea românească și comunitateaUniversității din Oxford.

citeste mai multe pe: expunere.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *