Micuta in varsta de 12 ani si 8 luni este cea mai tanara alpinista care ajunge pe varful Aconcagua(Argentina) de 6.960 metri, cel mai inalt din cele doua Americi.
”Un munte excelent, o ascensiune perfecta: ritm, efort, reusita!” spune Geta Popescu. „In ziua de varf, cum ma asteptam, un parcurs lung, cu vant, temperatura scazuta si o parte solicitanta pe final. M-am miscat bine si, desi eram, evident, cea mai tanara din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decat al multor parteneri de ascensiune. Am ajuns pe varf, record mondial de varsta! Sub mine o mare de varfuri, munti pana la orizont! Imi trece prin cap ca recordul pe ruta Ghetarului Polonez este inca, din 2009, al lui Coco! Singurul lucru pe care pot sa-l gandesc este, simplu si firesc: Ce frumoasa-i viata!” mai spune micuta din Rasnov.
Geta Popescu reuseste sa atinga astfel doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni dupa ce pe 8 decembrie a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado- 6.893 de metri.
Sora mai mica a lui Crina Coco Popescu detine pana acum 5 recorduri mondiale de varsta in alpinismul de altitudine: Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado si Aconcagua.
Dor Geta Popescu si-a propus ca pana la 14 ani sa finalizeze Circuitul 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent).

 

sursa: http://bucurestifm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *