Doi români, Panaite Mircea, de 41 de ani, şi Manolache Costel, de 28, au încercat să fure câteva articole de îmbrăcăminte de la un magazin din Scoglitti (Vittoria) deţinut de chinezi.

Aveau un plan. Unul dintre cei doi se ocupa de distragerea atenţiei proprietareimagazinului adresându-i diferite întrebări privind unele articole în vânzare în timp ce complicele, mergând printre rafturi, încerca cu abilitate să ascundă marfa asupra lui. Proprietara şi-a dat seama de ceea ce se întâmpla şi a început să urle.

Cei doi români, odată descoperiţi, au îmbrâncit victima şi au încercat să fugă cu bunurile. Au urcat în SUV-ul lor, însă în tentativa de fugă s-au lovit de autoturismele parcate pe stradă.

Între timp, proprietara magazinului, care a alertat carabinierii, a riscat o altă disperată tentativă de a-i opri pe cei doi hoţi, deschizând portiera vehiculului lor în timp ce aceştia încercau să-l repornească, după ce s-a oprit în urma impactului. Și de data aceasta hoţii au avut câştig de cauză în faţa bietei femei, care a fost trântită în mod violent la pământ în timp ce SUV-ul dădea înapoi.

Între timp a sosit patrula carabinierilor care, interceptând vehiculul în fugă, a început să-l urmărească. Cursa nebunească pe străzile înguste din Scoglitti a luat sfârşitimediat după ieşirea din localitatea siciliană. Hoţii au fost blocaţi de militari.

Proprietara magazinului a primit imediat ajutor din partea celorlalţi carabinieri sosiţi la faţa locului. Din fericire, nu a suferit răni grave. Cei doi răufăcători au fost arestaţi pentru infracţiunea de jaf.

 

sursa: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *