”Joi 04.02.2016 am depus candidatura oficial pentru a intra în cursa electorală pentru primăria Rădăuţi, la biroul Judeţean al Mişcării Populară Suceava, în prezenţa secretarului general domnul Josan Toader ulterior domnului Preşedinte Corneliu Popovici pentru validare. Este timpul ca cetăţenii municipiului Rădăuţi să aibă oportunitatea de a alege între oamenii vechi din sistem şi oameni noi care nu au mai făcut politică. Totul ţine de mentalitate şi de viziunea fiecărui cetăţean în parte.” a anunțat în această dimineată un român din Italia.

Este vorba despre Sorin Robu, 32 de ani, rezident la Corciano, localitate lângă Perugia, care s-a hotărât să se reîntoarcă în patrie, dar nu oricum, ci vrea să pună umărul la ridicarea orașului său natal, Rădăuți. Românul a apărut de multe ori în presa românească din Italia, e cunoscut ca o persoană activă.

A participat la alegerile locale, reușind să obțină cele mai multe voturi din lista partidului cu care a intrat în alegeri. L-am găsit mereu în secțiile de vot, organizate pentru alegerile din România. Îi place politica și s-a implicat mereu în viața comunității.

Acum, după 10 ani petrecuți în Italia, s-a gândit să se întoarcă acasă și să candideze pentru funcția de primar. ”După cum am văzut cu toţii, noi cei din Diaspora privim cu alţi ochi politica din România …ştim ce ne dorim, ştim ce trebuie făcut, ştim ce trebuie schimbat …ştim cum trebuie să devină România”

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *