În cadrul anchetei care a dus la arestarea a patru hoţi români acuzaţi că sunt responsabilii brutalului jaf comis pe 9 octombrie 2014 la Cividate, ce a culminat cu o agresiune care l-a adus în stare gravă pe Giovanni Balestra şi pe fiul său Adriano, s-au analizat 50.000 de numere de telefon.

Din cauza complexităţii muncii necesare pentru găsirea răufăcătorilor a fost necesar să se lucreze un an înainte de a se ajunge la elemente de probă sigure.

 

Însă la final s-a reuşit identificarea lui Marian Marin, de 35 de ani, Alin Jan Buruiană, de 31, Costel Bucurăşteanu, de 22, şi Marinel Oprea, de 27, care sunt acum într-o închisoare din România şi vor trebui să răspundă pentru tentativă de omor, vătămare corporală deosebit de gravă şi jaf (un al cincilea anchetat a rezultat a fi străin faptelor).

Cei patru arestaţi au antecedente penale pentru furturi şi jafuri comise în România şi Italia, însă în provincia Bergamo nu au fost identificate alte lovituri. După incursiunea pe timpul căreia cei doi patroni ai firmei BM Costruzioni Meccaniche Srl au fost băptuţi la sânge, carabinierii au analizat toate numerele telefoanelor mobile care au intrat înainte de ora jafului în contact cu celulele telefonice dintre Cividate şi Pontoglio (Brescia), unde a fost abandonată furgoneta în apropiere de societatea comercială Balestra.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *