În condițiile în care copiii familiei Bodnariu sunt încă despărțiți de părinți, românii din Londra sunt hotărâți să inițieze un nou protest prin care să-și arate solidaritatea. Dacă pe data de 8 ianuarie au fost în fața Ambasadei norvegiene aproximativ 1.400 de români, la viitorul protest stabilit pe data de 16 aprilie se așteaptă o participare și mai numeroasă.

Între timp, au apărut și voci care acuză protestatarii și pe toți românii solidari cu cauza acestor părinți de îndoctrinare religioasă și indiferență. Oameni politici, sociologi și ziariști și-au exprimat opinia conform căreia e absurd să te scandalizezi pentru soarta a cinci copii din Norvegia, atât timp cât în România sunt zeci de mii de cazuri de copii înfometați și abuzați.

Din păcate, în ciuda scandalului imens creat pe această temă, cei cinci copii ai familiei Bodnariu din Norvegia sunt departe de a reveni în sânul familiei. Deși cazul a intrat în atenția autorităților române, până în prezent singura măsură concretă a fost un demers diplomatic timid al României soldat cu „ridicări din umeri”: „Nu putem interveni în politica și legislația altei țări”!

Imediat după mediatizarea cazului familiei Bodnariu din Norvegia, zeci de mii de români au luat atitudine și au protestat pentru ca autoritățile norvegiene să înapoieze cei cinci copii luați din sânul familiei. Un protest impresionant a avut loc și la Londra. Peste o mie de români au răspuns apelului organizatorilor și s-au adunat în fața Ambasadei norvegiene, protestând pașnic și civilizat. A fost, așa cum ne-a declarat unul dintre organizatori (pastorul Cornel Nistor), „o demonstrație că națiunea română, atât de blamată aici în Londra, este o națiune demnă și civilizată!”.

Încă de la acea dată, românii ieșiți în stradă au declarat că vor continua să protesteze până ce copiii familiei Bodnariu vor reveni la părinții lor naturali. Și cum asta nu s-a întâmplat, se pregătește un nou protest.

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *