Au evadat pe 14 februarie după-amiaza din închisoarea romană Rebbibia. Este vorba de doi deţinuţi români care au sărit zidul de împrejmuire şi au fugit pe jos pe via Tiburtina.

Alarma pentru evadarea celor doi români s-a dat la ora 19. Au fost alertate poliţia şi carabinierii. Zeci de patrule s-au mobilizat în căutarea lor.

Au lucrat săptămâni, poate luni, pentru a tăia barele sălii în care efectuau activităţi de recuperare. Apoi, după cedarea ultimei bare, au coborât cu ajutorul cearceafurilor avute la dispoziţie în curte, sărind zidul de împrejmuire şi fugind la bordul primului autobuz.

Cei doi au evadat din secţia G11 a noului complex de la Rebibbia.

Cătălin Ciobanu şi Mihai Florin Diaconescu, de 32 şi 28 de ani, sunt foarte periculoşi.Unul a fost condamnat pentru un omor şi sechestrare de persoană, celălalt pentru jaf.

Odată fugiţi din clădirea în care obţinuseră permisiunea să lucreze, au trecut prin faţa unităţii canine şi de acolo au sărit zidul. Patrula penitenciară, unica în serviciu la acea oră, i-a observat însă nu a putut face altceva decât să dea alarma când cei doi, odată urcaţi în primul autobuz în trecere pe via Tiburtina, deja călătoreau în direcţia Tivoli.

Agenţii îi descriu drept «subiecţi periculoşi».

Cătălin Ciobanu, în special, este implicat în moartea unui comerciant egiptean,victimă a unor şantaje, luat de acasă şi torturat. Acesta a decedat în 2013 ca urmare a unui infarct cauzat de spaimă.

Ciobanu a fost arestat de poliţie în mai 2014, cu acuzaţiile de sechestrare de persoană şi ucidere din culpă a lui Abdel Hamid Mohamed Lashein Ebrahim, egipteanul de 53 de ani găsit fără viaţă într-o zonă rurală pe Salaria în data de 28 octombrie 2013. Victima, cu mâinile legate la spate, a murit din cauza unui infarct miocardic şi Ciobanu şi cei doi complici ai săi, Mohamed Hamdy Aref Gebril, egiptean de 27 de ani, şi Vasilică Laurenţiu Lovin, român de 22 de ani, au fost arestaţi.

 

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *