Eliza, o româncă de 30 de ani, riscă să ajungă pe stradă, împreună cu copilul ei.Primăria îi oferă o locuinţă, cu chirie redusă, dar femeia nu are cu ce plăti: “Spun că ar trebui să plătim o chirie, dar eu nu am un loc de muncă“.

Eliza a locuit o vreme la cumnata sa, în zona Corticella, într-un apartament care a fost evacuat. Acum trăieşte împreună cu fiul în fostul complex Galaxy, într-unul dintre micile apartamente pe care Primăria le-a alocat în parte evacuaţilor din aşa-numitul “bloc Telecom”, în parte altor familii şi persoane care au rămas fără locuinţă.

Tănăra mamă singură (tatăl copilului nu l-a recunoscut niciodată şi acum nu ştie nici măcar unde este) povesteşte pentru “Bologna Today” că a rămas fără loc de muncă de mai mult timp: “Lucram într-un restaurant, atât în bucătărie cât şi în sală, apoi însă mi-am pierdut locul de muncă şi acum nu am venit, fiind constrânsă să cer lapte pentru fiul meu la Caritas”.

După un an de proteste ca urmare a evacuării, Elizei i-a fost alocat unul dintre apartamentele complexului rezidenţial şi acum că este vorba de o chirie de 200 de euro pe lună, tânăra este îngrijorată deoarece nu ştie cu ce să plătească suma cerută: “Pentru moment nu mi-au sosit facturile de plată, dar mi-e teamă că le voi primi cât încă nu am un venit şi trebuie să mă ocup de fiul meu”.

citeste mai multe pe: gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *