Legume de sezon la cuptor din: napi, cartofi, varza de bruxelles, morcovi, ceapa, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 napi, bucati
- 500gr cartofi, cuburi
- 500gr varza de Bruxelles, taiata jumatati
- 3-4 morcovi, feliati
- 1 ceapa, feliata
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat
- 3/4 linguriță sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu ulei de masline.
Pregătiți legumele și se transferă in tava pregatita.
Într-un castron mic combinati usturoi, rozmarin, sare și piper. Stropiti legumele cu ulei de masline si presarati cu amestecul de condimente.
Amestecati bine si asezati uniform in tava.
Dati la cuptor 25-30 minute, intoarceti si mai gatiti pentru încă 10-15 minute.
Servi legumele calde cu salata sau friptura, dupa preferinta.
sursa: restaurantedelux