1.620 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării din decembrie 2014 şi până acum, statele unde s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia şi Turcia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În luna aprilie, au fost arestaţi  256 de români, cele mai multe cazuri fiind înItalia (92), Germania (59) şi Spania (47).

Tot în luna aprilie, 117 români şi-au pierdut viaţa în alte state, potrivit MAE, care precizează însă că această cifră nu reflectă însă totalul deceselor cetăţenilor români întrucât în numeroase cazuri persoanele decedate sunt înhumate în străinătate, iar familiile acestora nu solicită înscrierea certificatelor de deces străine în registrele de stare civilă române, la misiunea diplomatică. Cele mai multe decese au fost în Italia, Franţa, Germania şi Spania.

De asemenea, în luna aprilie au fost spitalizaţi în afara României 18 români, cele mai multe cazuri fiind în Italia şi Ungaria, iar 30 de cetăţeni români au fost implicaţi în accidente, cele mai multe cazuri fiind în Italia (10), Germania (6) şi Bulgaria (5).

În ultimele şase luni, 504 români şi-au pierdut viaţa pe teritoriul altor state, iar 146 au fost accidentaţi sau spitalizaţi.

13.000 de arestări în 2014

La nivelul statelor membre UE, la sfârşitul anului 2014, numărul cetăţenilor români supuşi unor măsuri privative de libertate, arestaţi preventiv sau aflaţi în executarea unor pedepse cu închisoare la care au fost condamnaţi prin sentinţe definitive, era de 10.220. În total, în întreaga lume, numărul românilor arestaţi este estimat la 13.000.

Principalele delicte pentru care au fost reţinuţi sau arestaţi cetăţenii români, anul trecut, sunt furt, trafic de droguri, prostituţie, fraude bancare şi violenţa domestică. Italia este ţara pe teritoriul căreia s-au înregistrat cele mai multe cazuri de arestări cu cetăţeni români implicaţi, urmată de Germania, Spania, Austria şi Marea Britanie.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *