Daca primul lucru pe care il faci dupa ce te trezesti este sa bei o ceasca de cafea, s-ar putea sa nu beneficiezi deloc de efectele benefice ale cafeinei si sa ramai la fel de adormit.

Corpul tau are un ritm propriu, care ii spune cand e timpul sa se trezeasca, sa doarma, sa manance si multe alte lucruri. Iar felul in care cafeina actioneaza in corpul tau tine tine in mare parte de acesta.

Potrivit unui studiu efectuat de neurologul Steven Miller, din cauza acestui ritm biologic, ora 8 nu este cea mai buna pentru o ceasca de cafea. In acel moment, corpul tau produce cortizol, un hormon care te trezeste natural.

Astfel, intre ora 8 si 9 corpul tau se energizeaza singur si nu mai are nevoie de un alt stimulent. Band cafeaua in aceste momente, corpul tau nu-i va mai recunoaste efectele si, in timp, vei deveni imun.

Cel mai bine este sa bei cafeaua dupa ce nivelul de cortizon din sange a scazut, ceea ce se intampla de cateva ori pe zi. Prima oara este intre 9:30 si 11:30, apoi mai apare intre 1:30 si 5.

dovada-ca-iti-bei-gresit-cafeaua-de-dimineata-ce-trebuie-sa-stii-ca-sa-i-maximizezi-efectul_1

 

obiectiv-romania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *