În discuţia purtată pe Facebook, după ce deputatul PSD, Claudiu Manda, s-a descărcat într-un stil total necuviincios, românul stabilit în Marea Britanie, Sorin Iovu, i-a răspuns: „Vai, domnule deputat, ce ţăran eşti!”

Deputatul Claudiu Manda, liderul PSD Dolj şi finul lui Valeriu Zgonea, a folosit un limbaj incalificabil la adresa unui român plecat în Marea Britanie ca şofer. Potrivit Codului de Conduită adoptat de PSD, Claudiu Manda riscă să nu mai prindă încă un mandat de parlamentar sau o altă funcţie publică.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, când Manda a postat pe contul său un link către o ştire referitoare la dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, iar Sorin Iovu, stabilit în Marea Britanie, l-a criticat pe acesta în secţiunea de comentarii. Discuţia a trecut imediat la alt nivel, senatorul PSD ajungând să folosească un limbaj grosolan, demn de un bădăran, în nici un caz de un reprezentant al poporului în Parlamentul României.

Iovu a făcut o captură a ecranului cu schimbul de replici şi a postat-o mai departe.

Claudiu Manda a confirmat incidentul şi a spus că n-a vrut să-şi înjure interlocutorul în public, de aceea l-a contactat pe mesageria privată special pentru asta.

Manda a fost propus anul trecut de Victor Ponta ca ministru al Bugetului, însă preşedintele Traian Băsescu a fost împotrivă, spunând că numirea nu i se pare potrivită. În cuvântarea de respingere de pe 1 august 2014, Băsescu a fost foarte acid la adresa lui Manda: „Cea mai complexă experienţă a domnului Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Or, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult. În ceea ce îl priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar la alte portofolii.”

 

sursa: diasporaro.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *