Ministerul Afacerilor Externe al României a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care vizitează Suedia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că, începând din data de 4 ianuarie 2016, Suedia va întări controalele la frontiere, pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale de călătorie pe teritoriul său național, ceea ce va determina întârzieri la trecerea frontierei dintre Danemarca spre Suedia, în special pe ruta feroviară.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă  cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *