Sărbătorile îi aduc la un loc pe românii din străinătate. La Coslada, un oraş de lângă Madrid, comunitatea s-a gândit la cei mai puţin norocoşi. Zeci de români fără posibilităţi materiale au fost invitaţi la petrecerea din ajunul Crăciunului.

Coslada, un mic oraş de la est de Madrid, a răsunat de colinde româneşti. Ajunul Crăciunului i-a adus la aceeaşi masă pe zeci de români care, în alte condiţii, n-ar fi avut posibilitatea să sărbătorească.

„Am închiriat un restaurant. Am cerut ajutorul magazinelor româneşti care au furnizat materia primă. Am găsit 50 de voluntari care au pregătit sarmalele si mămaligă și am mers să căutăm românii care nu au posibilitatea să aibă o cină de Crăciun”, a spus Daniel Tecu, preşedintele Federaţiei asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

De pe mese n-au lipsit nici murăturile sau tradiţionalii cozonaci. Cina festivă a fost organizată de Federaţia asociaţiilor de români din Europa, foarte activă în Spania. Tot prin bunăvoinţa românilor din peninsula iberică au fost trimise 400 de cadouri copiilor orfani din ţară.

sursa: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *