uk-casatorie-aranjata

Est-europenii cu drepturi în UE au devenit de câţiva ani preferaţii celor care doresc să obţină acte de rezidenţă în Marea Britanie. Pentru ei, căsătoria cu un cetăţean român, să zicem, este ruta cea mai sănătoasă, dar nu fără peripeţii, costuri sau riscuri.

În aceste zile, potrivit Daily Mail, la tribunalul Bradford County Court se judecă situaţia unei slovace, Eva Dankova, de 42 de ani, şi a unui cetăţean pakistanez, Muhammed Khalil’s, de 34 de ani, care sunt învinuiţi că şi-au aranjat căsătoria pentru ca pakistanezul să obţină drepturi de rezidenţă în Marea Britanie.

Primul semn de întrebare a apărut în momentul în care, în ziua căsătoriei, slovacei i s-a cerut să scrie numele de familie al viitorului său soţ, iar aceasta, în loc să treacă „Khalil” a scris „Kallih”. Mai mult, cei doi nu păreau că pot comunica în aceaşi limbă şi, de altfel, nu interacţionau deloc unul cu celălalt.

Iniţial, căsătoria trebuia să aibă loc pe 12 ianuarie 2015, însă funcţionarul primăriei din Keighley, West Yorkshire, nu a permis acest lucru, reprogramând evenimentul pe data de 2 februarie, când ar fi urmat să fie prezenţi şi nişte reprezentanţi ai Home Office-ului. Însă, datorită unei lipse de comunicare, aceştia n-au mai venit, astfel că ceremonia de căsătorie a celor doi s-a desfăşurat fără incidente.

Deşi pentru cei doi părea că totul merge bine, au fost arestaţi la domiciliu pe data de 11 iunie. Slovaca are şi o problemă suplimentară, pentru că s-a descoperit că ar avea deja un soţ cu acte în regulă în Slovacia, deci ar fi bigamă.

Eva Dankova, care lucrează ca şi cleaner, s-a declarat nevinovată la ambele capete de acuzare. Ea a explicat că s-a căsătorit cu Muhammed din dragoste şi că era convinsă că acţiunea de divorţ faţă de soţul ei din Slovacia se finalizase. În plus, a declarat că proaspătul ei soţ învaţă slovaca şi că ea s-a convertit la religia musulmană.

Cu o viză de student, Khalil a ajuns la Londra în 2011, însă la scurt timp s-a mutat în Keighley unde costurile de trai sunt mai reduse, timp în care viza sa a expirat, devenind imigrant ilegal în Marea Britanie.

La tribunal, Khalil a încercat să dovedească legitimitatea căsătoriei, descriind din activităţile comune ale cuplului, incluzând faptul că le place să servească supă de legume, să se uite la televizor şi să facă cumpărături. Pakistanezul a mai menţionat că a cumpărat inelul de logodnă al soţiei de la Argos şi, când a fost chestionat, a descris vestimentaţia slovacei în pat, respectiv ce planuri şi-au făcut cei doi pentru ziua de Crăciun.

Procesul continuă.

 

sursa: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *