Parlamentarii de diaspora au probleme cu banii. Cu banii de care au nevoie pentru exercitarea mandatului. Senatorul liberal Viorel Badea datorează peste 10.000 de lei Camerei Superioare pentru că a vorbit prea mult la telefon. La Camera Deputaţilor, aleşii spun că trebuie să îşi dozeze deplasările în colegiu, tocmai ca să nu scoată bani din buzunar.

La finalul sesiunii parlamentare, senatorii din conducerea Camerei Superioare au rămas cu gura căscată atunci când au văzut suma pe care unul dintre colegi o datorează instituţiei.

Călin Popescu Tăriceanu: „La 10 noiembrie 2015, domnul senator Badea înregistra un debit din depăşiri la convorbirile telefonice externe de 13.000 de lei!

Ioan Chelaru: Aoleu!

Călin Popescu Tăriceanu: Treisprezece mii de lei! (…) Cum să spun? Vine cineva şi face cheltuieli şi lasă că plăteşte Senatul, că e ca la Taica Lazăr, nu mi se pare normal.

Ioan Chelaru: De acord. Nici nu mişcăm nimic…

Călin Popescu Tăriceanu: Ceea ce angajează fiecare angajează pe propria răspundere şi pe propriul buzunar”.

Discuţiile au apărut după ce senatorii pentru românii din diaspora au cerut modificarea abonamentului pentru telefonul mobil. Ei au solicitat să le fie alocate, lunar, încă 400 de minute pentru convorbiri internaţionale şi roaming. În acest moment, toţi senatorii au la dispoziţie 700 de minute gratuite.

Viorel Badea, senator PNL: „Ţara noastră este în afara ţării. De-a lungul timpului, eu mi-am depăşit convorbirile pe care le aveam pe contractul Senatului. Din salariu mi se opresc 1.400 de lei, dacă nu mă înşel, lunar”.

Deputaţii de diaspora au aceeaşi problemă.

Aurelian Mihai: „Ştiu că la deconturi, doamna îmi spune întotdeauna să plătesc. Şi aduc banii întotdeauna şi plătesc”.

Parlamentarii spun că se simt discriminaţi. Spre deosebire de colegii lor aleşi în colegiile din ţară, ei se plâng că sunt nevoiţi să aducă bani de acasă pentru exercitarea mandatului. Mai mult, Viorel Badea spune că sunt ţări din colegiul său pe care nu le-a vizitat niciodată. De exemplu, Japonia, unde locuiesc în jur de 2.500 de români.

Viorel Badea, senator PNL: „O asemenea deplasare ar însemna 3.500 – 4.000 de euro. Mandatul nostru, în forma în care este acum, este practic un desen animat, e o glumă”.

Aurelian Mihai, deputat independent: „Vă asigur că 8, 9 din 10 plecări ni le plătim, fără să fie decontate”.

Senatorii de diaspora au la dispoziţie 6.000 de euro pe sesiune ca să-şi viziteze colegiile.

 

sursa: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *