Mulți dintre românii care aterizează în UK sunt tineri care visează să-și construiască aici o nouă viață, o nouă carieră, o nouă… dragoste. Dar cum arată jumătatea din visele românilor? E blondă, brunetă, africană, evreică, musulmană sau asiatică?

Din sondajul nostru reiese că românii sunt deschiși la provocări exotice. Bărbații trec foarte ușor peste bariera raselor și se declară deschiși și dezinhibați, acceptând o parteneră de orice naționalitate sau culoare. Româncele, în schimb, sunt mai tradiționale. Preferă europenii!

Sunt și excepții. Crina, o tânără de 24 de ani, ne-a povestit că a venit în Londra pentru că visul ei este să se căsătorească cu un tânăr de culoare. Nu l-a găsit încă, dar nu se dă bătută!

Există și un revers al medaliei, adică străini care preferă români. Mai bine spus, românce! Hanad este un tânăr pakistanez care ar face orice pentru a avea o prietenă româncă. Din disperare, s-a apucat să învețe limba română!

Există și o poveste fericită de dragoste dintre un român și o pakistaneză musulmană. Din dragoste, românul nostru ar accepta să devină musulman. Poți să-l condamni?

  Contează culoarea pielii? Sau iubirea?

Londra, un Babilon modern. Toate rasele, toate naționalitățile s-au adunat în această metropolă în speranța unei vieți mai bune, a unui viitor mai luminos și, uneori, a unui nou început romantic. Printre națiile lumii, noi, românii. Un popor încă inhibat, blocat în clișee religioase și rasiale. Cumva, este normal. Pe la noi, nu prea se perindă străinii. Nu suntem familiarizați cu diversitatea de rase și religii. Singurii străini „exotici” cu care am luat contact au fost studenții din Orientul Mijlociu. Și înainte de 89, și după! Mai toți s-au întors acasă cu o diplomă universitară și cu o soție româncă. Probabil, oferta diplomatică de studii făcută țărilor arabe era la pachet!

 

citeste mai multe pe: diasporaro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *