Cel mai delicios curcan rumenit – In acest articol veti afla cum sa pregatiti cel mai delicios curcan rumenit, suculent, moale si plin de savoare.Cel mai delicios curcan rumenit

Cel mai delicios curcan rumenit

In acest articol veti afla cum sa pregatiti cel mai delicios curcan rumenit, suculent, moale si plin de savoare.

 1: Pregatirea marinatei pentru cel mai delicios curcan rumenit

Sunt destule retete de marinata. Probabil aveti una chiar voi. Primul ingredient la marinata este sarea. Alte elemente importante in prepararea saramurii pentru cel mai delicios curcan rumenit este rozmarinul  si salvia. Faceti un amestec dupa gustul vostru. Puteti adauga coaja de portocala, usturoi, ceapa, chiar si bucatele de mere. Marinata nu numai ca actioneaza ca un agent de fragezire al carnii dar ii da si savoare. De aceea e bine sa adaugati in marinata exact ce stiti ca va place. Acesta este felul in care veti cel mai delicios curcan rumenit.

Dupa ce ati pregatit marinata, va trebui sa o fierbeti pentru a dizolva toata sarea. O veti lasa la racit complet. Mai adaugati suc de mere, daca va place. Cand saramura este racita, o turnati peste curcan, intr-o punga incapatoare care sa poate fi inchisa fara sa curga. Sigilati punga si puneti in frigider pentru 24 de ore.

2: Pregatirea cuptorului pentru cel mai delicios curcan rumenit

Odata ce au trecut cele 24 de ore, ne apucam de treaba din nou. Scoateti curcanul din marinata. Mai intai si intai, va trebui sa il spalati bine sub jet de apa. Cel mai bun procedeu este sa asterneti niste prosopele mai vechi in chiuveta. Astfel evitati sa alunece prea mult pasarea. Lasati sa curga apa pe piele pana se curata complet. De acolo, mutam curcanul intr-o tava de copt. Il stergem bine de surplusul de apa. Ungeti toata suprafata cu ulei de masline. Asa ne asiguram ca va capata o culoare galben maronie la cuptor. Un ultim pas ar fi asezonarea curcanului cu condimente. Aici fiecare este liber sa foloseasca ce doreste, functie de gust. Rozmarinul, salvia si piperul merg de minune.

 

citeste mai multe pe: goodfood-recipe.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *